В Україні черговий антирекорд нових випадків COVID-19 за добу, чотири з них на Херсонщині

14 Серпня 2020, 12:06

За минулу добу в Україні захворіла рекордна кількість осіб – 1732, з них 110 дітей та 78 медпрацівників. Також встановлений антирекорд за кількістю госпіталізованих – 330 осіб. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 14 серпня.

“В Україні щоденно зростає кількість нових випадків інфікування COVID-19. До антилідерів за темпами росту захворювання додались Одеська та Харківська області. У Львівській області заповненість лікарняних ліжок перевищує 50%. Наблизились до цього показника Київ, Чернівецька та Івано-Франківська області. Дотримання епідеміологічних правил дозволить попередити переповнення лікарень і дасть можливість медикам вчасно надавати допомогу хворим на COVID-19”, – зазначив міністр.

За останню добу в Україні зафіксовано 19 летальних випадків, одужав 581 пацієнт. Загалом за добу здійснено 35 237 тестувань, з них 18 917 досліджень — методом ПЛР і 16 320 — методом ІФА.

За інформацією Херсонської ОДА, за останню добу в області проведено 344 ПЛР-дослідження та 1262 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу. Зафіксовано чотири нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

Захворіли жителі м.Херсон: чоловік, 66 років, (Суворовський район). Контактував з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї; жінка, 66 років, (Корабельний район). Прибула з міста зі значним поширенням COVID-19; жінка, 67 років, (Корабельний район). Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї. Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом; жінка, 74 роки,(Корабельний район). Обстежена як хвора на пневмонію. Госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. Встановлюється коло контактних осіб.

Наразі в Херсонській області 290 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 214 людей побороли недуг; 71 – інфікована на COVID-19; 5 – померли.

За даними Командування Медичних сил Збройних Сил України, станом на 10.00 14 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 385 осіб. Всього за час пандемії одужало – 743особи, летальних випадків – 6. На ізоляції (втому числі самоізоляція) перебуває 732 особи. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 182 особи. За минулу добу зареєстровано 47 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.