USAID допоможе розвивати туризм в Генічеському районі (відео)

03 Серпня 2020, 20:39

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» протягом цього року допомагав громадам Генічеського району розвивати туристичні продукти, утворити туристичні активи. В планах на наступний рік є конкретні ініціативи з фінансової підтримки певних нових продуктів у Генічеському районі Херсонщини.
Про це розповів експерт проєкту, голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв під час онлайн-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/573698119966546/

«Створення курорту Приазов’я як макродистинації є тільки на часі і є дуже економічно вигідним. Цей курорт, всередині себе не має конкурентів. Є Киріловка з Арабатською Стрілкою, Бердянськом – не є конкурентами, а одним кластером, досить цікавою альтернативою для Чорноморського узбережжя, Карпат. Пандемія коронавірусу продемонструвала попит на цей курорт. Треба розширяти рамки сезону, розвинення оздоровчого потенціалу, що дозволятиме працювати цілий рік», – розповів Олександр Лієв.
Нещодавно готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону, – розповів під час заходу голова правління Асоціації гостинності Генічеського району Сергій Шентябін.
Організація покликана вирішувати проблеми та задачі, що виникають у місцевих готельєрів, рестораторів, виробників продукції, перевізників, працездібного населення регіону.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/630884444519456/

«Планується, що між всіма цими аудиторіями буде налагоджений повноцінний діалог, з’ясовані їхні пріоритети, проблеми, та асоціаціія працюватиме над їхнім вирішенням», – наголосив голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.
Асоціація зареєстрована як громадська організація для спільного зростання, розвитку і конкурентоспроможності, захисту інтересів членів асоціації та індустрії гостинності в цілому; навчання, підвищення кваліфікацій та рівня якості бізнесу, послуг, загалом сфери туризму; соціальну діяльність і формування ідеології розвитку гостинності Генічеського району.

«Економічна підтримка Східної України» – проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на стабілізацію економічної ситуації постраждалих від конфлікту територій на Cході України, особливо в Донецькій та Луганській областях.
Діяльність проєкту USAID зосереджена на трьох завданнях:
– Стабілізація економіки
– Підтримка розвитку малих і середніх підприємств та їх інтеграція в економіку
– Упевнене економічне майбутнє для Східної України.

Онлайн-конференція на тему: “Асоціація індустрії гостинності Генічеського району” відбулась завдяки спільному проєкту між Інформаційним пресцентром та міжнародною організацією Internews. Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.