У Херсонській області 8 нових випадків COVID-19

19 Серпня 2020, 09:58

За останню добу на Херсонщині проведено 316 ПЛР-досліджень та 1418 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу. Зафіксовано 8 нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

За інформацією Херсонської ОДА, захворіли жінка, 40 років, громадянка Німеччини, на момент виявлення перебувала в м.Скадовськ. Обстежена з підозрою на COVID-19; жінка, 43 роки, медичний працівник, жителька с. Зміївка Бериславського району. Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї; жінка, 37 років, жителька м. Каховка. Перебувала на території зі значним поширенням COVID-19; дівчинка, 12 років, жителька м. Херсон (Дніпровський район). Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї. Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. А також: жінка, 81 рік, жителька с. Томарине Бериславського району. Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї. Стан важкий, госпіталізована до Бериславської ЦРЛ; чоловік, 84 роки, житель с. Зміївка Бериславського району. Обстежений як хворий на пневмонію. Стан важкий, госпіталізований до Бериславської ЦРЛ; жінка, 56 років, жителька м.Львів. Обстежена як хвора на пневмонію. Стан важкий, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні; жінка, 53 роки, жителька м.Херсон (Суворовський район). Обстежена як хвора на двобічну пневмонію. Стан важкий, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. Встановлюється коло контактних осіб.

Наразі в області 312 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 221 людина поборола недуг; 85 – інфіковано на COVID-19; 6 – померли.

Як повідомили в МОЗ, в Україні зафіксовано 1967 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд з кількості нових хворих за добу. 19 серпня (станом на 9:00) в Україні 96 403 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 2144 летальні, 49 737 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1967 нових випадків. Загалом проведено 1 335 000 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 812 пацієнтів.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.