У Херсоні через нові випадки COVID-19 лікарню закрили на карантин

06 Серпня 2020, 13:49

За добу на Херсонщині виявили 6 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, з яких п’ять виявлено у міській клінічній лікарні ім. Лучанського. Лікарню закрили на карантин.

Про це йдеться у повідомленні обласної держадміністрації.

“З п’ятого по 18 серпня виписку та прийом дорослих і дітей планового та невідкладного порядку у Херсонській міській клінічній лікарні ім. О.С.Лучанського припинено”, – уточнили в ХОДА.

За офіційними даними, за останню добу в області проведено 380 ПЛР-досліджень та 1639 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу. Зафіксовано 6 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, з яких 5 виявлено у КНП «ХМКЛ ім. О.С. Лучанського» .

Це медичні працівники, жительки м. Херсон: жінка, 53 роки, (Суворовський район). Стан середньої важкості, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні; дві жінки, 57 та 65 років (Дніпровський район). Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом; два пацієнти, жителі м Херсон (Суворовський район): жінка, 34 роки та чоловік, 75 років . Контактували з раніше виявленим хворим на COVID-19. Стан важкий, госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні. А також:жінка, 57 років, жителька с. Стара Лук’янівка Горностаївського району. Обстежена як хвора на пневмонію. Стан важкий, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні. родовжується робота щодо встановлення контактних осіб.

Тож наразі в області 242 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
З них: 211 людей побороли недуг; 28 – інфіковані на COVID-19; троє – померли. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 9 600 тест-систем.

За даними МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 1318 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд з кількості захворівших на добу.

6 серпня в Україні зафіксовано 76 808 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1819 летальних, 42 524 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1318 нових випадків. Загалом проведено 1 116 641 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 997 пацієнтів.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (197), Харківській (142), Івано-Франківській (127) та Одеській (110) областях і в місті Києві (180).

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.