У Генічеську виявили новий випадок COVID-19

27 Серпня 2020, 23:32

У Херсонській області за добу зафіксовано 11 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. Один з них у курортному Генічеську.
За інформацією обласної держадміністрації, у Генічеську виявили коронавірус у чоловіка, 48 років. Він обстежений для планової госпіталізації.
Крім того інфіковані жителі Херсонщини: жінка, 46 років, жителька с.Роздольне (Каховський район). Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19; жінки: 35 та 63 роки, жителі с.Виноградове (Олешківський район). Обстежені як хворі на ГРВІ; чоловік, 54 роки, житель м.Херсон (Корабельний район).Обстежений як хворий на пневмонію; чоловік, 71 рік, житель м.Херсон (Корабельний район). Обстежений як хворий на ГРВІ; жінки, 58 та 48 років, жителі с. Чорнобаївка (Білозерський район). Обстежені як хворі на ГРВІ. Стан хворих задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом.
А також чоловік, 45 років, житель м.Берислав. Обстежений як хворий на ГРВІ. Стан середньої важкості, госпіталізований до центральної міської лікарні м. Нова Каховка; жінка, 35 років, жителька м.Каховка. Обстежена як хвора на пневмонію. Стан середньої важкості, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні; жінка, 20 років, жителька м.Каховка. Обстежена з приводу виїзду за кордон. Стан середньої важкості, госпіталізована до Каховської центральної районної лікарні. Встановлюється коло контактних осіб.
В області одужали ще 8 осіб, з яких чотири – медичні працівники.
Тож, наразі в області 374 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 258 людей побороли недуг, 107 – інфіковано на COVID-19, 9 – померли.
За даними МОЗ, за минулу добу в Україні захворіли 1974 особи, з них 65 дітей та 137 медпрацівників. Госпіталізовано 453 особи. В Україні зафіксовано 49 летальних випадків, і це антирекорд смертності за весь період карантину. Одужали 763 пацієнти.
27 серпня (станом на 9:00) в Україні 112 059 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2403 летальні, 54 217 пацієнтів одужали.
Найбільшу кількість випадків зареєстровано в місті Києві (220), Харківській (218), Львівській (203), Одеській (185), Івано-Франківській (164), Чернівецькій (159) та Тернопільській (141) областях.
Як повідомлялося, нещодавно на Херсонщині зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу за добу.
Уряд подовжив адаптивний карантин до 31 жовтня. У зв’язку з різким зростанням кількості нових випадків коронавірусної хвороби у країні буде посилено обмежувальні заходи. В усіх регіонах, у тому числі із “зеленим” рівнем епідемічної небезпеки, буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, а також концерти, крім тих, що проводяться закладами культури.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.