Патрульним пропонували хабар у 500 доларів

28 Серпня 2020, 11:45

Нетверезий водій на Херсонщині пропонував патрульним хабар у 500 доларів за уникнення відповідальності.

Згідно інформації правоохоронців, патрульні такої винагородити брати не стали, і все ж таки склали на водія протоколи.
“На вулиці Університетській близько 3-ї години ночі патрульні помітили автомобіль Daewoo Sens. Водій під час повороту не скористався відповідним покажчиком зміни напрямку руху, тож інспектори вирішили зупинити транспортний засіб.
У чоловіка за кермом охоронці порядку помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той запропонував поліцейським “вирішити питання обопільно”. Патрульні попередили громадянина про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара.
Однак водія це не зупинило. Він дістав купюру номінал 100 доларів США та намагався вручити її одному з інспекторів. Тож поліцейські зафіксували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчих”, – йдеться у повідомленні.
За інформацією Патрульної поліції Херсонської області, у цей час чоловік спробував суму збільшити. Спочатку він хотів докласти ще 500 гривень, потім пропонував поліцейським 200 доларів і врешті дійшов до 500 доларів.
Між цим громадянин відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту “Драгер” на місці або в медичному закладі.
Тож на водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування попереджувальними сигналами) КУпАП.
З приводу пропозиції інспекторам неправомірної вигоди на місці працювала слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції.
Як повідомлялося раніше, поліцейські Херсонщини склали більше тисячі протоколів за порушення умов та правил карантину.