На Херсонщині 8 нових випадків коронавірусної хвороби

08 Серпня 2020, 21:55

За останню добу на Херсонщині зафіксували 8 нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

Про це повідомили в облдержадміністрації, пише сайт IPC-Генічеськ.

Захворіли жителі с. Залізний Порт Голопристанського району: жінка, 54 роки, медичний працівник. Обстежена як хвора на ГРВІ;
чоловік, 55 років. Обстежений як хворий на ГРВІ. Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. А також троє осіб, які к
онтактували з раніше виявленими хворими на COVID-19 у КНП «ХМКЛ ім. О.С. Лучанського»: чоловік, 84 роки, житель м. Херсон (Корабельний район). Стан важкий, отримує кисень; жінка, 55 років, медичний працівник, жителька м. Херсон (Дніпровський район). Стан середньої важкості; жінка, 51 рік, медичний працівник, жителька Миколаївської області (Снігурівський район). Стан середньої важкості. Їх госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні. Крім того, інфікована жінка, 63 роки, медичний працівник, жителька м. Херсон (Дніпровський район). Стан задовільний, перебуває на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. А також жінка, 62 роки,жителька м.Херсон (Корабельний район). Обстежена з підозрою на COVID-19. Стан середньої важкості, госпіталізована до обласної інфекційної лікарні; чоловік, 51 рік, житель м.Каховка. Контактував з раніше виявленим хворим на COVID-19. Стан задовільний, перебуває на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. Встановлюється коло контактних осіб.

Тож наразі в області 267 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 213 людей побороли недуг;
50 – інфіковані на COVID-19; четверо – померли.

Напередодні в ХОДА повідомляли про летальний випадок: 7 серпня помер один хворий на коронавірус – житель м. Херсон (Дніпровський район). Він був госпіталізований до обласної інфекційної лікарні у важкому стані та підключений до апарату ШВЛ.

За даними МОЗ, 8 серпня в Україні черговий антирекорд з кількості нових захворювань на COVID-19 та госпіталізацій. За минулу добу захворіло 1489 осіб, з них 91 дитина та 72 медпрацівники. Госпіталізовано 294 людини, зафіксовано 27 летальних випадків. При цьому одужали 600 пацієнтів. За останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у місті Київ (200), Одеській (165), Львівській (154) та Харківській (134) областях.

Як повідомлялося раніше, у Херсоні через нові випадки COVID-19 міську лікарню закрили на карантин.

Уряд припиняє роботу КПВВ на адмінмежі з анексованим Росією Кримом через загрозу поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.