На Арабатській Стрілці роблять пляжі безпечнішими

13 Серпня 2020, 14:15

На центральному пляжі села Щасливцеве на Арабатській Стрілці запрацював рятувальний пост. Такі пости у подальшому планують встановити на всіх пляжах на території сільради.

Як повідомили у Щасливцевській сільській раді, рятувальний пост повністю облаштований, там працюють рятувальники нашої водолазної служби, які отримають заробітну платню з бюджету ради, пише сайт IPC-Генічеськ.

“Після встановлення таких постів на пляжах прилеглих до баз відпочинку планується надати змогу виплат заробітної платні саме базам відпочинку. Рятувальні пости на пляжах, є невід’ємною частиною переліку існуючих умов при отриманні “Блакитного прапору” міжнародного зразку безпечного пляжу, який видається пляжам Європи на підставі рішення незалежного рішення Міжнародного Журі, про їх відповідність вимогам критеріїв програми ” Блакитний прапор”. Який є головними підтвердженням рівня безпечності відпочинку, що впливатиме на популяризацією Арабатської Стрілки в цілому. Враховуючи те, що Арабатка таким чином з’явиться на мапі безпечних пляжів Європи. На жаль сьогодні Херсонщина не має жодного “Блакитного прапору ” на своїх пляжах, тож маємо надію, що саме Арабатська Стрілка стане першою”, – йдеться у повідомленні сільради.

За даними Головного Управління ДСНС України у Херсонській області, з початку року у водоймах області потонула 21 особа, з яких троє дітей.

Основними причинами загибелі на воді, за інформацією ДСНС, залишаються купання дорослих і дітей в непристосованих для цього місцях, нехтування правилами поведінки на воді, нетверезий стан, відсутність контролю за дітьми з боку дорослих під час купання. Ситуація із загибеллю людей на водних об’єктах викликає суттєве занепокоєння. Тож упродовж усього оздоровчого періоду рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з дотримання громадянами правил безпечної поведінки під час відпочинку на воді.

інформаційно-роз’яснювальна робота на Херсонщині, фото: ГУ ДСНС України у Херсонській області

Як повідомлялося раніше, питання відсутності рятувальних постів на багатьох пляжах району нещодавно піднімали в місцевій адміністрації.

Раніше про плани встановити рятувальний пост та підготовку до курортного сезону розповідав Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко під час онлайн-конференції МЦ IPC-Генічеськ.

Як пандемія COVID-19 вплинула на курортний сезон на Арабатській Стрілці, на думку місцевих готельєрів, дізнавайтесь за посиланням.