Для участі у місцевих виборах ВПО мають до 10 вересня змінити виборчу адресу

31 Серпня 2020, 18:35

Переселенці з окупованих територій зможуть брати участь у виборах до органів місцевого самоврядування, що відбудуться 25 жовтня, за умови зміни виборчої адреси. Кінцевий термін для цього – 10 вересня 2020 року.

У майбутній виборчій кампанії внутрішньо переміщеним особам не потрібно надавати жодних документів на підтвердження місця проживання, достатньо лише зафіксувати зміну виборчої адреси. Про це йдеться у публікації Центру журналістських розслідувань “Місцеві вибори і переселенці: вперше у новій громаді”.

Змінити виборчу адресу можна тільки з 1 липня до 10 вересня. Для цього ВПО має прийти до відділення Державного реєстру виборців за місцем, де фактично мешкає переселенець з окупованих територій – і за два дні отримати повідомлення про зміну виборчої адреси.

Також ВПО можуть змінити виборчу адресу онлайн. Подати електронну заяву на зміну виборчої адреси онлайн можна лише на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

Покрокову інструкцію про зміну виборчої адреси з подачею заяви онлайн розміщено на сайті мережі ОПОРА.

Як повідомлялося, початок процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року, Центрвиборчком оголосив з 5 вересня 2020 року.