COVID-19: На Херсонщині припинять роботу розважальні заходи, одне з сіл закривають на карантин

28 Серпня 2020, 18:59

З 09:00 29 серпня у селі Зміївка Бериславського району, на території якого наразі зафіксовано вже 8 випадків захворювання на COVID-19, будуть встановлені карантинні блокпости на в’їзді-виїзді в населений пункт.

Відповідне рішення ухвалила Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС, повідомили в ХОДА.
Також будуть запроваджені додаткові обмежувальні заходи щодо пересування та перебування жителів села у громадських місцях. Місцеві жителі, які працюють або навчаються за межами населеного пункту на блокпостах проходитимуть температурний скринінг. Аби не допустити поширення хвороби, спеціальні служби також здійснюватимуть роботу з дезінфекційної обробки автошляхів та місць скупчення людей.
Вказані карантинні обмеження діятимуть протягом тижня – до 7 вересня, але у разі покращення епідемічної ситуації на території населеного пункту вони будуть зняті достроково.
Крім того, в ОДА проінформували, що на Херсонщині розважальні заклади мають припинити роботу.
на території регіону «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, до якого відносять Херсонщину, забороняється:
– проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності);
– дискотеки;
– робота розважальних закладів (нічних клубів);
– діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).
За інформацією МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 2438 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.
28 серпня (станом на 9:00) в Україні 114 497 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2451 летальний, 55 083 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 2438 нових випадків. Загалом проведено 1 494 243 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 866 пацієнтів.
Найбільшу кількість випадків COVID-19 зафіксовано в місті Києві (251), Харківській (242), Тернопільській (233), Львівській (215), Одеській (214), Івано-Франківській (176) та Чернівецькій (155) областях.
У Херсонській області в області 374 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 258 людей побороли недуг, 107 – інфіковано на COVID-19, 9 – померли.
Нагадаємо:
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.