Контактні особи хворого на COVID-19 в Генічеську встановлені

28 Серпня 2020, 21:57

Леонід Торубар

Останній захворілий на COVID-19 у Генічеську не потребує госпіталізації. Контактні особи встановлені та перебувають на самоізоляції.

Про це розповів директор КНП «Генічеський ЦПМСД» Леонід Торубар під час онлайн-брифінгу медіа-центру IPC-Генічеськ.

“Він у задовільному стані, родина сьогодні вся обстежена, шість контактів, тепер ми чекаємо на результати, які будуть через дві доби”, – сказав очільник медустанови.

За його словами, наразі хворий не потребує спеціального лікування, почувається добре. Людина проживає на вулиці Гоголя в Генічеську, контактні особи встановлені і також перебувають на самоізоляції.

Зараз намагаються з’ясувати, за яких обставин генічанин міг заразитися коронавірусом. Відомо, що той нещодавно їздив до Херсона, де зафіксовано 142 випадки COVID-19.

“Всі хворі, які лікуються у стаціонарі, повинні пройти ПЛР за три дні, тільки тоді можуть покласти на стаціонарне лікування. Це онкохворий, проходив вже другий курс хіміотерапії, і перед другим курсом обстежувався. Перший раз був негативний результат обстеження, а позавчора обстежився? і отримали COVID-19. Тільки інформація поступила, одразу сімейні лікарі включились у роботу, дистанційно було переговорено, призначене лікування. Він у задовільному стані, родина сьогодні вся обстежена, шість контактів, тепер ми чекаємо на результати, які будуть через дві доби. Людина перебуває на самоізоляції під контролем сімейного лікаря. Він почувається добре, температура нормальна, якщо будуть якісь зміни, одразу буде знати сімейний лікар і призначати лікування. Наразі він не потребує лікування”, – зазначив директор Генічеського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Також він пояснив, що амбулаторно хворі на COVID-19 лікуються за свої кошти, якщо стан погіршується, то людину переводять на стаціонарне лікування, і хворий лікуватиметься за бюджетні кошти.

Як повідомлялося, нещодавно у Генічеську виявили новий випадок COVID-19.

За інформацією МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 2438 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.

Онлайн-брифінг відбувся завдяки спільному проєкту між Інформаційним пресцентром та міжнародною організацією Internews. Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.