Через загрозу поширення COVID-19 уряд припиняє роботу КПВВ на адмінмежі з Кримом: кого пропускатимуть

08 Серпня 2020, 14:48

Уряд припиняє роботу КПВВ на адмінмежі з анексованим Росією Кримом через загрозу поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це розповів голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв на зустрічі з жителями Генічеського району Херсонщини, пише сайт IPC-Генічеськ.

Рішення прийняте через інформацію щодо спалаху коронавірусу на території тимчасово окупованого Криму та недопущення поширення хвороби на Херсонську область, – прокоментував він.

У розпорядженні Кабміну від 8 серпня йдеться, що з 8:00 9 серпня до 08:00 30 серпня 2020 року тимчасово припиниться робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та виїзду з неї, крім пропуску громадян України та членів їх сімей:

– місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або місті Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в’їзд;
– місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд; які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з моменту перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та виїзду з неї;
– осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося раніше, з 1 серпня скасовується обов’язкова двотижнева самоізоляція для громадян, які в’їжджають на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Особам, які перетинають КПВВ на лінії розмежування та адмінкордоні з півостровом, вже не потрібно буде встановлювати мобільно додаток «Дій вдома».

За даними МОЗ, Україна четвертий день поспіль оновлює антирекорд по захворюваності коронавірусом. За минулу добу в країні виявлено 1 489 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

За минулу добу в Криму зареєстровано 27 випадків коронавірусної інфекції. Всього на поточний період в Криму, за даними окупантів, зареєстровано 1437 випадків коронавірусної інфекції. 78 з них привезені з-за кордону, 112 – із РФ та виявлено по контакту з ними, видужали за весь період – 1038 осіб, померло 16 пацієнтів.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.