Амбулаторію в Чонгарі добудують протягом тижня

29 Серпня 2020, 20:16

Медичних закладів у Генічеському районі побільшало, але питання з нестатком лікарів, попри заохочування з боку влади, залишається відкритим.

Про це під час онлайн-брифінгу медіа-центру IPC-Генічеськ розповів директор КНП «Генічеський центр первинної медико-санітарної допомоги» Леонід Торубар.

«У Генічеському районі завершилось будівництво двох амбулаторій: в селі Щасливцеве та селі Чонгар. У Щасливцевому повністю завершене, немає лише меблів та обладнання. І теж саме в Чонгарі. Буквально до кінця робіт залишився тиждень, не більше, також нема обладнання і меблів. Певно, місцева влада буде займатися цим питанням», – припустив директор Генічеського ЦПСМД.

Також він повідомив, що уклали декларації з лікарями 43 тисячі жителей Генічеського району, при загальній кількості – 59 тисяч. Як і раніше, лікарів не вистачає, а ті, хто працює, потерпають від перенавантаження.

«У нашому районі недостатньо лікарів. Наразі немає чотирьох лікарів. Ситуація складна, фінансів не вистачає на оздоровлення. Середній персонал оздоровлення не отримує. Сподіваємося, що ситуація зміниться, до нас мають прийти два лікаря. Сьогодні навантаження на лікарів – всі лікарі переповнені, всі набрали людей понад планів, працювати складно лікарям. Всі лікарі перенавантажені повністю, особливо педіатри і сімейні лікарі. Ті лікарі, як до нас приїжджають, ми їм знаходимо квартири, за комунальні послуги сплачує районна влада, а в майбутньому люди отримають квартири, хто до нас приїде», – зазначив Леонід Торубар.

Як раніше повідомлялося, в Генічеську планують збудувати багатоквартирний будинок в якому надаватимуть житло для місцевих лікарів.