В Україні 990 нових випадків COVID-19, на Херсонщині – жодного

03 Серпня 2020, 17:22

За минулу добу в Україні захворіло 990 осіб, з них 91 дитина та 44 медпрацівники. Госпіталізовано 158 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 13 летальних випадків. Одужали 333 пацієнти.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 3 серпня.

За останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (138) та Івано-Франківській (119) областях і в місті Києві (102).

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 73 158 людей, з них 5163 дитини, а також 8799 медпрацівників. При цьому загалом одужало 39 876 осіб, летальних випадків — 1738.

За даними Херсонської ОДА, за останню добу проведено 152 ПЛР-дослідження та 623 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу. Жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано.

Тож наразі в області 230 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 207 людей побороли недуг;
20 – інфіковано на COVID-19; троє – померли.

Напередодні на Херсонщині були зафіксовані три нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

Захворіли дві жінки, 54 роки і 31 рік, жительки с. Надеждівка, Чаплинського району. Контактували з раніше виявленим хворим на COVID-19. А також жінка, 41 рік, жителька м. Каховка.Обстежена як хвора на ГРВІ. Їх стан задовільний. Перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом.

Нагадаємо, з понеділка, 3 серпня, в Україні набули чинності нові правила адаптивного карантину: міста і райони розподілені на чотири зони залежно від епідеміологічної ситуації. Рішення про поділ території України на карантинні зони було ухвалено 31 липня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). У п’ятницю, 7 серпня, комісія на черговому засіданні переглядатиме цей поділ.

Наразі Херсонська область входить до «зеленої» зони, оскільки має найнижчу статистику захворювань на коронавірус.

Карантинні обмеження «зеленої зони» передбачають: у публічних місцях можна перебувати виключно у захисній масці або респіраторі; за умови проведення масових заходів повинна дотримуватися дистанція у 5 квадратних метрів; заходи у театрах і кінотеатрах проходять за умови заповнювання тільки 50% місць; перевезення пасажирів у транспорті припускається лише в умовах сидячих місць.

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.