Чт. Вер 29th, 2022

Запорізькі фермери зібрали перший врожай африканської рослини

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Родині Сус, яка пробує вирощувати непритаманні Запорізькій області та загалом Україні культурні рослини, вдалося зібрати перший урожай бамії – овочевої культури, що походить з Африки. Про це повідомляє DepoЗапоріжжя, пише agronews.ua.

В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.

“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.

Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+