В Україні новий антирекорд з кількості захворювань на коронавірусну хворобу

30 Липня 2020, 13:26

В Україні зафіксовано 1197 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це новий антирекорд з кількості захворювань на добу.

Про це повідомили в МОЗ України.

За даними МОЗ, 30 липня в Україні 68 794 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1673 летальні, 38 154 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1197 нових випадків. Кількість ПЛР-тестувань в країні перевищила позначку мільйон — загалом з початку пандемії проведено 1 013 793 дослідження. Усього за добу одужало 760 пацієнтів.

“Україна сьогодні встановила черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 та госпіталізованих хворих на коронавірусну інфекцію. Уряд і надалі вживатиме заходів щодо профілактики та боротьби з COVID-19, однак вони не матимуть результатів, якщо громадяни будуть ігнорувати рекомендації МОЗ. Дотримання встановлених правил – це єдиний спосіб зупинити стрімке поширення хвороби. Вони загальновідомі і практикуються в усьому світі: масковий режим у громадських місцях, дотримання соціальної дистанції і використання антисептиків”, – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 30 липня.

За інформацією Херсонської ОДА, жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано. Тож наразі в області 224 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 201 людина поборола недуг; 20- інфіковано на COVID-19; три – померли. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 12 672 тест-системи.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи: https://khoda.gov.ua/index.php…

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.