В Україні можна пройти самооцінку на COVID-19

25 Липня 2020, 20:48

На сайті НСЗУ можна скористатися ботом, який допоможе пройти самооцінку стану на COVID-19.

“Маєте симптоми застуди і хвилюєтеся чи це не симптоми COVID-19? Скористайтеся ботом на сайті НСЗУ для пацієнта, який допоможе оцінити свій стан на COVID-19. Бот створений «100% життя» – Мережа ЛЖВ в рамках проекту USAID HealthLink“, – нагадується у повідомленні USAID Ukraine – USAID Україна  у Фейсбуці.

Для того, щоб скористатися сервісом, пропонується відкрити головну сторінку сайту nszu.gov.ua, та клікнути на синю кнопку з назвою бота. Коли відкриється інструкція, необхідно обрати варіант «Пройти самооцінку на COVID-19».

“Бот запитає, хворі ви чи піклуєтеся про хворого, попросить вказати вік, стать, симптоми (утруднене дихання, сині губи чи обличчя, біль у грудях, запаморочення, дезорієнтація, втрата свідомості, нечітка мова, судоми). Далі залежно від симптомів бот дає пораду, наприклад, зателефонувати 103. Бот у жодному разі не замінює професійну медичну консультацію, поради, які він надає, мають інформаційний характер. Тому в критичних ситуаціях одразу телефонуйте в службу екстреної допомоги”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.