У Херсоні суд «умовним» терміном покарав «мінувальника» концертної зали

31 Липня 2020, 13:41

У Херсоні суд «умовним» терміном покарав «мінувальника» концертної зали. Вироком Херсонського міського суду 27-річного чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі із пом’якшенням основного покарання до 3 років «умовного» терміну.

Про це пише сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на повідомлення прокуратури Херсонської області.

За матеріалами кримінального провадження, 27 жовтня 2019 року правоохоронці отримали анонімне повідомлення на лінію «102» про те, що нібито заміновано кіноконцертний зал «Ювілейний».

У цей час у залі відбувався концерт. На місце події виїхали близько 50 співробітників поліції. а також працівники МНС та вибухово-технічної служби.

Із концертної зали було евакуйовано 1500 осіб, перекрито під’їзні шляхи. Однак вибухівку не знайшли. Слідчі почали розслідувати кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

До матеріалів провадження були долучені покази свідка, який продав невідомому чоловіку мобільний телефон. Свідок розповів, що працює продавцем вживаної техніки на ринку в Херсоні. За кілька днів до інциденту у нього невідомий чоловік придбав дешевий мобільний телефон. Як показало подальше розслідування, саме з цього телефону був здійснений дзвінок із повідомленням про замінування.

Раніше, у 2019 році, Херсонський міський суд засудив до 2 років «умовного» терміну чоловіка, який надіслав електронною поштою повідомлення про «замінування» ТРЦ «Фабрика» у Херсоні.