У Генічеському районі ліквідовують наслідки негоди

28 Липня 2020, 21:16

В результаті негоди в Генічеському районі в селі Сокологірне склалася надзвичайна ситуація природного характера. Було підтоплено близько 60 дворів, будинків та присадибних ділянок.

Як повідомили в Генічеській райдержадміністрації, ввечері 27 липня була зібрана комісія ТЕБ та НС з виїздом на місце події. Роботи по ліквідації надзвичайної ситуації тривають.

У поліції Херсонської області проінформували, що наразі на місці події чергують працівники районного відділу поліції. За вказівкою керівництва обласного главку поліції їм на допомогу виїхали колеги з сусідніх районів та бійці роти поліції особливого призначення.


Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Денис Захарченко, внаслідок сильного дощу рівень води на вулицях населеного пункту сягнув близько 30 см. Вода пішла на подвір’я домоволодінь місцевих мешканців і підтопила кілька десятків будинків, в яких проживають більше 150 селян.


На місці відучора працюють 3 автопатрулі районної поліції. Правоохоронці забезпечують охорону публічного порядку, допомагають працівникам служби з надзвичайних ситуацій у викачуванні води, спостерігають за домоволодіннями для недопущення фактів мародерства, а також допомагають постраждалим перевозити речі.
За вказівкою керівництва обласного главку поліції на допомогу місцевим правоохоронцям направлені бійці роти поліції особливого призначення та працівники сусідніх підрозділів поліції.