У Чонгар з концертом приїхала народна співачка України (ВІДЕО)

05 Липня 2020, 17:55

Проєкт «Заспіваймо разом», який піднімає бойовий дух українських військових, завітав на Херсонщину. Неподалік від адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом співали разом з народною співачкою України, волонтеркою Любов’ю Чернецькою.

Як повідомляє сайт ІРС-Генічеськ, концерт відбувся у впритул наближеному до анексованого Криму селі Чонгар. Лунали відомі народні пісні, двічі хвилиною мовчання пом’янули героїв, які віддали життя за Україну.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/3017737114970500/

Серед глядачів і  колишній політв’язень Едем Бекіров. Він та Чонгарська сільська голова Галина Коваль згадували, як окупанти хотіли зайти далі Чонгару.

«Тільки завдяки вам ми повернули Едема, завдяки вам ми повернемо Донеччину, повернемо наш Крим», – сказала, звертаючись до патріотів, дружина звільненого з кремлівського полону кримськотатарського активіста, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу Гульнара Бекірова.

Присутні дякували співачці та наголошували на важливості таких заходів саме біля окупованого Криму.

«Хай окупанти чують, що тут лунає українська мова, лунає українська пісня. Аби нас загарбати, нас доведеться просто знищити», – наголосив голова Партизанської селищної ради Олександр Галицький.

Співачка поділилася враженнями щодо відвідин Херсонщини та розповіла про відчуття на адмінмежі з незаконно анексованим Кримом.

«Таке враження, що від тебе відрізали крило. Я дуже розумію тих людей, в яких відібрали шматок землі нашої, української», – сказала Любов Чернецька.

«Тут на Херсонщині народжується великий український непереможний дух», – зазначила співачка.

Участь у проєкті «Заспіваймо разом» беруть народні артисти України, волонтери, учасники АТО.