Трасу на Генічеськ цього тижня не перекриватимуть

08 Липня 2020, 10:49

На цьому тижні мешканці Новотроїцького району не планують перекривати трасу на курортний Генічеськ, що вже тричі робили в знак протесту проти перспективи створення однієї ОТГ в межах всього району.

Про це сайту ІРС-Генічеськ розповів голова Чкалівської сільської ради Володимир Сапрон.

“Перші кроки у вирішенні питання зроблені. На цьому тижні акцію протесту поки що не плануємо”, – зауважив він.

За його словами, розгляд чотирьох позовів сільських рад Новотроїцького району щодо оскарження затвердженого урядом перспективного плану формування громад об’єднали в одну справу.

Раніше голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв розпорядився створити робочу групу для з’ясування, скільки громад необхідно створити в Новотроїцькому районі.

За підсумками першого засідання ХОДА направила листа до Мінрегіону з пропозицією переглянути перспективний план формування громад Херсонської області в частині Новотроїцького району.

Попередній перспективний план передбачав створення чотирьох ОТГ в Новотроїцькому районі, але до Кабміну обласна адміністрація подала ще й другий варіант, який було затверджено та який передбачає створення однієї ОТГ в межах району. Чотири сільські та селищні ради подали позови до суду, аби оскаржити це рішення.

Нещодавно мешканці Арабатської Стрілки провели акції протесту у Києві: вимагають переглянути ухвалений урядом перспективний план формування громад Херсонської області в частині Генічеського району.

Детальніше про боротьбу сільських рад на Херсонщині за право самим створювати ОТГ читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань “Бунтівний південь: громадяни протестують проти фейкових ОТГ”.