SIDA допоможе здолати негативні наслідки пандемії коронавірусу на Херсонщині

25 Липня 2020, 20:06

ПРООН запрошує громадські організації, бізнес-структури, органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади, районні державні адміністрації, структурні підрозділи обласної державної адміністрації взяти участь у конкурсі місцевих ініціатив у рамках спільного проекту уряду Швеції та ПРООН «Місцевий соціально-економічний розвиток».

Про це повідомлиливХерсонській облдержадміністрації.

“Фінансування конкурсу буде забезпечено урядом Швеції (SIDA) та передбачає грантову підтримку окремих заходів місцевих ініціатив, які будуть спрямовані на зменшення негативних наслідків впливу пандемії коронавірусу в Херсонській області.
Відбір ініціатив буде проходити на конкурсній основі з урахуванням наступних критеріїв:
соціально-економічні потреби регіону;
інноваційні рішення в галузі соціально-економічного розвитку, освіти, зайнятості, охорони здоров’я;
залучення громад, які сприяють підтримці, розвитку або диверсифікації підприємницьких ініціатив під час і після пандемії COVID-19.
Обов’язкова участь у співфінансуванні місцевих ініціатив у розмірі не менше ніж 30% з місцевого або обласного бюджетів. Реалізація ініціатив повинна бути завершенадо 01 листопада 2020 року”, – йдеться в повідомленні.
Для участі у конкурсі Місцевих ініціатив необхідно до 02 серпня 2020 року заповнити онлайн заявку за посиланням: https://cutt.ly/Ta47fKe.
ПРООН є глобальною установою Організації Об’єднаних Націй у галузі розвитку, яка підтримує стратегічні ініціативи з розбудови спроможності, спрямовані на сталий людський розвиток та зростання, користь від якого отримають усі. Шляхом налагодження партнерства з національними, регіональними та місцевими органами влади, громадянським суспільством та приватним сектором ПРООН надає підтримку Україні у її зусиллях із викорінення бідності, підвищення потенціалу населення, забезпечення рівного доступу до результатів розвитку, збереження навколишнього середовища та сприяння демократичному врядуванню.
Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати Америки, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), додатково надали 1 млн. дол. США на допомогу Україні у забезпеченні відповіді на пандемію COVID-19. Заголом уряд США вирішив виділити 15,5 млн. дол., аби сприяти приборкуванню пандемії COVID-19 в Україні.
Нагадаємо:
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.