Приїзд Гусєва переноситься на іншу дату

10 Липня 2020, 10:50

Запланована зустріч голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва з жителями Генічеського району переноситься на іншу дату.

У місцевій адміністрації зазначили, що дату приїзду Гусєва повідомлять пізніше.

Раніше зустріч очільника ХОДА з місцевими жителями Генічеського району планувалася на суботу, 11 липня.

Попередню зустріч в Генічеському районі Юрій Гусєв провів з жителями Арабатської Стрілки ще на початку року. 30 січня в селі Щасливцеве місцеві мешканці розповіли очільнику ХОДА про бажання створити свою ОТГ. На зустріч також приїхав народний депутат від 185-го округу Херсонщини Володимир Іванов. Вони пообіцяли розповісти урядовцям про бажання місцевих жителів створити окрему від інших населених пунктів Генічеського району громаду на Арабатці.

Однак на затвердження Кабміну від обласної адміністрації подали два варіанти перспективних планів формування громад: один передбачав створення ОТГ на Арабатці, другий – ні. Уряд затвердив формування однієї громади в межах всього Генічеського району.

Нещодавно мешканці Арабатської Стрілки провели акції протесту у Києві: вимагають переглянути ухвалений урядом перспективний план формування громад Херсонської області в частині Генічеського району.

В Окружному адміністративному розглядається позов Щасливцевської сільради до уряду щодо скасування рішення по створенню однієї громади в межах Генічеського району.