Представники парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони відвідали КПВВ на адмінмежі з Кримом

09 Липня 2020, 19:01

Представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на чолі з Головою Комітету Олександром Завітневичем з робочим візитом прибули на Херсонщину та відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

У супроводі Голови Херсонської облдержадмінстрації Юрія Гусєва, начальника Херсонського прикордонного загону Юрія Чернова народні депутати ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій через адмінмежу, інфраструктурою КПВВ та умовами несення служби військовослужбовцями.

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

Також, представники Комітету відвідали і підрозділи ЗСУ, розташовані неподалік від адмінмежі та побували на дамбі Північно-Кримського каналу, яка перекриває подачу води до анексованого півострову.

фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби

Подію не анонсували, журналістів не запрошували.

Як повідомлялося, з 15 червня уряд відновив роботу всіх контрольних пунктів на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

На всіх КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом налаштована безкоштовна мережа wi-fi «Ukraine_loves_you!», аби громадяни України мали змогу встановити додаток «Дій вдома».

Про питання статусу Північно-Кримського каналу та небезпеку втрати контролю держави над ним читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань “Вода, закон і зрада”.