Пасажиропотік в пунктах пропуску та КПВВ Херсонського прикордонного загону зменшився майже втричі

14 Липня 2020, 05:33

У порівняння з минулим роком, пасажиропотік в пунктах пропуску та КПВВ на ділянці Херсонського прикордонного загону зменшився майже втричі.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

Прикордонники пов’язують зменшення пасажиропотоку з карантинними обмеженнями, введеними як в Україні, так і в сусідніх державах.

Протягом першого півріччя минулого року військовослужбовці загону здійснили оформлення 1 мільйон 100 тисяч громадян та 167 тисячі транспортних засобів. За аналогічний період поточного року, прикордонниками загону оформили 487 тисяч громадян та 65 тисяч транспортних засобів. Зокрема, 37 тисяч осіб та 328 літаків прикордонники оформили в аеропортах «Херсон» та «Миколаїв», 41 тисячі осіб та 2604 морських суден прослідували через морські пункти пропуску, а також 408 тисяч осіб та 62 тисячі автівок були оформлені в контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка».

Як повідомлялося, нещодавно, представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на чолі з головою Комітету Олександром Завітневичем з робочим візитом прибули на Херсонщину та відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

З 15 червня уряд відновив роботу всіх контрольних пунктів на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

На всіх КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом налаштована безкоштовна мережа wi-fi «Ukraine_loves_you!», аби громадяни України мали змогу встановити додаток «Дій вдома».