Організатора пісенного фестивалю на Херсонщині можуть притягнути до відповідальності за порушення карантину

28 Липня 2020, 20:40

Нацполіція склала два адміністративні протоколи за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП на організатора фестивалю “Зірковий прибій” Grand opening fest, який проходив нещодавно протягом чотирьох днів в курортному селищі Залізний Порт.

Як повідомили в поліції Херсонської області, працівники поліції проводили з організатором, який подав заявку про проведення в пісенного фестивалю, роз’яснювальну роботу щодо дотримання та недопущення порушення карантинних правил у разі. Однак, в останні два дні фестивалю була значно перевищена кількість глядачів концертної програми.

фото: Нацполіція

Тому, у відношенні організатора позавчора та вчора були оформлені адміністративні матеріали за ст.44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей» (тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Загалом з початку введення карантину працівниками поліції Херсонщини складено 865 адміністративних протоколів за ст.44-3 КУпАП. Поліція продовжує контролювати дотримання діючих карантинних обмежень і нагадує, що їх порушення тягне за собою не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Карантин в Україні продовжений до 31 серпня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що правила введення карантину в Україні адаптують до європейських. Перші карантинні обмеження ввели в Україні в березні 2020 року. На даний момент в країні діє адаптивний карантин, який передбачає гнучкий підхід до зняття/введення обмежень в регіонах.