На Представництво президента України в Криму та СБУ АРК намагалися здійснити хакерську кібератаку

28 Липня 2020, 22:06

На Представництво президента України в Криму та СБУ в АРК намагалися здійснити хакерську кібератаку. Відомства у співпраці заподіяли злочину.

“В рамках міжвідомчої співпраці та координації Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим та Головне управління СБ України в АР Крим знешкоджено та усунуто цілеспрямовану кібератаку на Представництво, організовану хакерським угрупуванням, підконтрольним ФСБ РФ. Кібератака була направлена на отримання інформації про діяльність Представництва”, – повідомили в ППУ в АРК.

Представництво і Головне управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим продовжуватимуть міжвідомчу співпрацю та координацію, направлену не лише на захист щоденної роботи державних органів з питань Криму, але й захист прав та інтересів наших громадян, постраждалих від окупації.

Як повідомлялося раніше, у спільній роботі Херсонська обласна державна адміністрація представництва президента України в АР Крим, Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі можна скористатися безкоштовним доступом до мережі Інтернет.

Після збройного захоплення державою-агресором Кримського півострову в лютому 2014 року діяльність Представництва у місті Сімферополь було вимушено припинено. Вже у травні 2014 року Представництво відновило свою діяльність у м. Херсоні. А в січні 2016 року для покращення правозахисної та міжнародної складової діяльності Представництва утворено окремі структурні підрозділи Представництва у місті Києві.