На Херсонщині знайшли плантації канабісу

25 Липня 2020, 09:31

Під час патрулювання місцевості в кількох кілометрах від населеного пункту Чаплинка, прикордонники Херсонського загону виявили поле, засаджене коноплею. Кущі канабісу росли серед соняшників та були добре замасковані.

Про це повідомляють у Херсонському прикордонному загоні ДПСУ.

Про знахідку прикордонники повідомили представників Чаплинського відділення Нацполіції та спільно з правоохоронцями виявили 801 кущ наркотичної рослини. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 310 ККУ «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», слідчі дії тривають.

За повідомленнями Нацполіції, ще одну плантацію конопель було виявлено дільничими в Білозерському районі.

Власником ділянки виявився 57-річний місцевий мешканець.

«Наркоаграрій» вирощував коноплі на городі та у теплиці (елітний сорт). Чоловік облаштував систему поливу, здійснював підживлення рослин за допомогою добрив.

Власник домоволодіння виявився неодноразово судимим за розбої, грабежі та крадіжки. Він пояснив, що вирощував коноплі для власного вживання. Нібито після звільнення з місць позбавлення волі почав хворіти, а куріння конопель допомагає йому від сильного головного болю.

Нині вилучені рослини направлено на експертне дослідження. Відкрите кримінальне провадження за тією ж статтею, що й в першому випадку.