На Херсонщині виявили новий випадок коронавірусної хвороби

02 Липня 2020, 10:53

За останню добу в Херсонській області проведено 238 ПЛР-досліджень та 330 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, зафіксовано один новий лабораторно підтверджений випадок на COVID-19.

Про це повідомили в обласній держадміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це жінка, 78 років, з м.Херсон (мікрорайон Острів). Контактувала із раніше виявленим хворим на COVID-19. Госпіталізована до інфекційної лікарні, стан середньої важкості”, – уточнили в ХОДА.

Також в області зафіксовано три нових одужання – жителі м.Херсон. Тож наразі в області 194 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 179 осіб побороли недуг; 12- інфіковані на COVID-19; 3 – померли. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 3 456 тест-систем.

“Коронавірус досі лишається реальною загрозою! Наполегливо просимо дотримуватися протиепідемічних заходів і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України навіть після послаблення карантину”, – нагадали в адміністрації.

За даними МОЗ, за добу в Україні зафіксовано 889 нових випадків COVID-19.

Станом на 2 липня в Україні 45 887 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1185 летальних, 20 053 пацієнти одужало. Загалом проведено 677 254 тестування методом ПЛР.

https://www.facebook.com/moz.ukr/videos/556348255045409/

Як повідомлялося раніше, в МОЗ України роз’яснили, коли треба одягати маску на пляжі.

Пацієнти, які перебувають в умовах стаціонару, отримують лікування, відповідно до медичних стандартів надання медичної допомоги пацієнтам на коронавірусну хворобу, в межах бюджетного фінансування закладу.

В Україні за останній місяць кількість випадків захворювання на пневмонію збільшилась більш ніж удвічі, переважна частина пневмоній — це ускладнення COVID-19. Наразі у країні фіксується більше 4 тисяч хворих з пневмонією на тиждень.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.