На Херсонщині триває “Ведике будівництво”

26 Липня 2020, 20:44

На Херсонщині триває “Ведике будівництво”: ремонтують заклади освіти і дороги в різних районах області.

Так, за інформацією ХОДА, почався капітальний ремонт опорного закладу освіти «Новозбур’ївська школа №1». В рамках програми “Велике будівництво” буде проведено: проведення заходів з утеплення та опорядження фасаду; встановлення нових дверних блоків; капітальний ремонт 5 класів та спортивного залу; капітальний ремонт внутрішніх систем (водопостачання, каналізації, опалення та вентиляції в приміщенні санвузлів та вентиляції й опалення в приміщенні спортивного залу); улаштування безбар’єрного доступу для маломобільних груп населення. 

За результатами реалізації даного проєкту буде покращено умови навчання 700 учнів та праці 40 вчителів.

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/595151364727212/

Крім того, на ділянці від 13 до 15,5 км дороги загального користування місцевого значення 0220609 Орлове-Іванівка триває капітальний ремонт. Тут буде створено нове дорожнє полотно з цементобетону.

Нещодавно почався капітальний ремонт дошкільного навчального закладу комбінованого типу (ясла-садок) № 2 «Посмішка» в м. Гола Пристань.

В рамках ремонту буде виконано:  утеплення фасаду будівлі; утеплення покрівлі;  сучасне оформлення зовнішніх стін та внутрішніх приміщень.

Виконання будівельних робіт по утепленню фасаду та покрівлі забезпечить запровадження заходів енергоефективності, зменшить споживання енергоресурсів, дозволить покращити умови навчання 200 дітей та праці 49 працівників.

Як повідомлялося, на дорогах комунальної власності більшої частини районів Херсонщини ведуться ремонтні роботи.

В рамках програми “Велике будівництво” у Херсонській області планують відремонтувати 18 доріг загального користування місцевого значення та 44 вулиці й дороги комунальної власності. Всі роботи планується завершити до кінця 2020 року.

З 1 березня в Херсонській області стартувала програма «Велике будівництво»: планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.