На Херсонщині СБУ викрила закупівлю неякісних COVID-тестів на більше 2 млн. грн.

31 Липня 2020, 02:28

Служба безпеки України викрила посадовців Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ України, причетних до придбання неякісних медзасобів для діагностики COVID-19 молекулярно-генетичним методом.

Як повідомили в СБУ, зазначена держустанова уклала договір з комерційною структурою на постачання 35 тисяч тест-систем. Встановлено, що придбанні засоби не є рекомендованими до використання у медзакладах на підставі досліджень вірусологічної референт-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Така «діяльність» посадовців могла призвести до некоректних результатів діагностування, що загрожувало здоров’ю громадян. Також було завдано збитків бюджету на понад 2 мільйони гривень.

Після викриття СБУ цієї схеми для громадян, яких діагностували неякісними тестами, проведено повторне дослідження.

Як повідомлялося, нещодавно увідпочивальника на Херсонщині виявили коронавірус.

Наразі в області 226 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 202 людини побороли недуг; 21- інфікована на COVID-19; три – померли. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 12 192 тест-системи.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.