На Херсонщині прискорюють підготовку закладів освіти до початку навчального року

30 Липня 2020, 23:08

Фото сайту Типичный Херсон

1 вересня школярів Херсонщини чекають в учбових класах, а керівництво управління освіти та голови райдержадміністрацій області отримали доручення прискорити підготовку закладів освіти до початку навчального року.

Про це проінформував голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Завтра Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне віднесення Херсонської області до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а це означає, що з 1 серпня планується значне послаблення карантинних обмежень на Херсонщині”, – написав очільник ХОДА.

За його словами, навчальний 2020/21 рік почнеться вчасно. Це було обговорено сьогодні на всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем‘єр-Міністра України Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету міністрів по адаптивному карантину, школи в Україні будуть працювати з 1 вересня в умовах карантину з урахуванням поділу території на чотири рівні по епідемічної ситуації: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

Станом на 29 липня Херсонська область має 224 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19, що дозволяє їх знаходитись у так званій “зеленій зоні”.