Херсонщина потерпає від пожеж в екосистемах

31 Липня 2020, 14:11

З початку року в екосистемах області вже зафіксовано 956 пожеж на площі 424,5 га, з них у лісових масивах 155 пожеж на площі 77,2 га.

Про це повідомляють у ХОДА.

“У суху та спекотну погоду при недотриманні правил пожежної безпеки на відкритих територіях ці показники можуть значно зрости. Тому дуже важливим є особиста культура та дотримання всіх рекомендацій з протипожежної безпеки, які доносять рятувальники населенню під час профілактичних рейдів у взаємодії із правоохоронцями та представниками лісових господарств, пояснюють людям важливість дотримання усіх норм безпеки у пожежонебезпечний період”, – йдеться в повідомленні.

https://www.facebook.com/indeecmaja/videos/3128896993855014/

Особливо небезпечними наразі  є пожежі саме в аграрних регіонів області.

Так користувачі мережі Фейсбук публікують відео масових пожеж в Новотроїцькому та Генічеському районах Херсонщини..

https://www.facebook.com/indeecmaja/videos/3128893043855409/

Співробітники ДСНС, задля попередження випадків випадкових підпалів екосистем, проводять з мешканцями області роз’яснювальні бесіди.

Так профілактичні рейди було проведено в Бериславському, Каховському та Нововоронцовському районах області

В ДСНС попереджують,  що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

За офіційною інформацією, упродовж 2019 року пожежно-рятувальними підрозділами здійснено виїзди на гасіння 184 пожеж в екосистемі Херсонської області, з них 78 пожеж в очеретяних заростях. Особливу небезпеку становлять пожежі на відкритих територіях Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства, Адміністрації Національного природного парку «Нижньодніпровський».