Голопристанський суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч за появу на вулиці без паспорту

31 Липня 2020, 13:53

Суддя Голопристанського райсуду Ірина Третьякова оштрафувала чоловіка на 17 тисяч гривень за те, що той знаходився на вулиці без паспорту у період дії карантину.

Про це пише сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на постанову Голопристанського районного суду Херсонської області від 13 липня 2020 року.

За матеріалами провадження справи про адміністративне правопорушення, чоловік 23 червня був без документів, які посвідчують особу на вулиці Шкільна у Залізному Порту. Суддя вирішила, що це порушує постанову КМУ від 392 від 20.05.2020 року. Вказана постанова дійсно забороняє людям виходити на вулицю без документів. Правоохоронці склали протокол за статтею 44–3 Кодексу України про адміністративні порушення.

На судове засідання чоловік не з’явився, причину неявки не повідомив. 24 липня постанова набрала законної сили.

Видання «Судовий репортер» повідомляє, що українські суди продовжують штрафувати за появу без паспорту. Протягом липня було прийнято ще щонайменше 9 постанов суду першої інстанції, де людей штрафували на 17 тисяч гривень, коли ті не мали при собі паспорту і це розцінювалося як порушення правил карантину.