Журналіст: Мешканцям постраждалої від пожежі багатоповерхівки на Херсонщині організували харчування та місця для нічлігу

05 Липня 2020, 23:55

Влада міста Каховка, де сталася пожежа в багатоповерхівці, разом з меценатами організувала харчування для мешканців будинку. Також постраждалим були запропоновані місця для нічлігу, якими так ніхто не скористувався. Зранку збиратимуть комісію для підрахунків збитків.

Про це проінформував журналіст видання “Новий ДеньОлег Батурін, пише ІРС-Генічеськ

“Ніхто (станом на 20.00) не хотів ночувати в наданому владою місці нічлігу в розташованому поруч дитсадку. Всі мешканці квартир з постраждалого від масштабної пожежі в багатоповерхівці в Новій Каховці висловлювали бажання ночувати вдома. За будь-яких обставин. Попри відсутність світла і наявність неприємного запаху від пожежі. Прийняти на нічліг людей пропонували й мешканці сусідніх будинків. Від цих запрошень теж відмовлялись.

Влада міста терміново, за допомогою меценатів, організувала харчування. Ввечері 150 осіб (постраждалих, учасників ліквідації) забезпечили бутербродами з овочевою нарізкою, водою і чаєм. Станом на 21:00 цим харчуванням скористались приблизно 50-60 осіб. На понеділок усіх бажаючих готові забезпечити сніданком, обідом – в тч гарячими стравами.

фото: Фейсбук-сторінка Олега Батуріна

Для мешканців найбільш постраждалих квартир з 5 поверхів (і тих, хто цього потребуватиме) готують тимчасові помешкання в місцевих гуртожитках і міській центральній лікарні. Завтра з 9:00 почне працювати комісія зі встановлення збитків. Після підбиття нею підсумків міський голова Нової Каховки пообіцяв скликати позачергову сесію міськради і виділити необхідні на капітальний ремонт покрівлі кошти.

Сама покрівля біль-менш вціліла (фактично, вона в цьому будинку була потрійною, що й врятувало квартири на 5 поверсі і нижче). Дуже постраждали балкони/лоджії і зовнішні стіни будинку. За дуже попередніми розрахунками, вартість відновлення покрівлі потягне на суму від 2 млн грн і вище”, – написав у Фейсбуці Олег Батурін.

В обласній владі обіцяють допомогу постраждалим.

Як повідомив очільник ХОДА Юрій Гусєв, на місце виїхали його заступники Дмитро Бутрій та Вадим Чабан. Відповідний штаб ухвалить рішення про допомогу людям та термінове відселення родин, чиї квартири постраждали від вогню. Обласна влада надасть усю необхідну допомогу в ліквідації наслідків пожежі.

фото: поліція Херсонської області

У поліції Херсонської області розповіли про затримання затримали чоловіка, якого підозрюють у причетності до загорання в житловому будинку.

Сьогодні о 14:45 до поліції надійшло повідомлення про загорання однієї з квартир на 5-му поверсі та даху житлового будинку у Новій Каховці. На місце виїхала слідчо-оперативна група Новокаховського відділу поліції. Поліцейські встановили, що до загорання причетний 38-річний житель будинку. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На місці події поліцейські встановили, що на 5-му поверсі будинку проживає чоловік, який зловживає спиртними напоями. Сьогодні сусіди чоловіка почули запах диму, який йшов з його квартири та почали стукати у двері. Коли через десять хвилин ніхто не відчинив двері сусіди вибили її та побачили чоловіка у стані алкогольного сп’яніння та палаючу квартиру. Пожежа почала посилюватись, вогонь поширився на дах багатоповерхівки, тому мешканці будинку почали покидати свої квартири та викликали пожежників і поліцію. Поспілкувавшись з чоловіком поліцейські встановили, що він вживав вдома алкогольні напої, після чого вирішив покурити на дивані та заснув. Розбудили його сусіди, коли квартира вже була у вогні”, – зазначили правоохоронціі.

фото: Фейсбук-сторінка Олега Батуріна


Наразі поліція затримала чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру.
Поліцейські забезпечили відвід автотранспорту та допомагали здійснити евакуацію мешканців будинку. 

За офіційною інформацією, постраждалих немає.

За даними ресурсу “Новий день“, правоохоронці охоронятимуть постраждалу багатоповерхівку.