З 1 серпня скасовується обов’язкова самоізоляція для тих, хто перетинає адмінмежу з Кримом

31 Липня 2020, 14:42

З 1 серпня скасовується обов’язкова самоізоляція для громадян, які перетинатимуть адміністративну межу між АР Крим та Херсонською областю в напрямку підконтрольної уряду України території.

Про це проінформували в Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим з посиланням на речника ДПСУ Андрія Демченка.

Згідно змін встановлених Кабінетом Міністрів України Постановою № 641 з 1 серпня 2020 року для громадян України, які рухаються з тимчасово окупованих територій скасовується обов’язок встановлювати додаток “Дій вдома” та проходити самоізоляцію.

Водночас для іноземців, які слідують в Україну (а також ті іноземці, які перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території), залишаються обов’язковими наявність страхового поліса і самоізоляція: якщо громадяни їхатимуть з «червоної зони», то для них діятиме обов’язковий карантин через додаток «Дій вдома». Але є винятки – крім осіб, які прямують транзитом.

У Представництві закликали тих, хто збирається перетинати КПВВ, дізнаватися про актуальні правила перетину адміністративної межі перед поїздкою. Ви завжди можете звернутися за консультацією: адреса електронної пошти Представництва, визначена для звернень громадян: zvernennia@ppu.gov.ua; адреса електронної пошти Представництва для звернень юридичних осіб та комунікації з державними органами влади і ЗМІ: ark@ppu.gov.ua. Телефони для довідок: +380 (552) 49–59–39 – довідка про реєстрацію, опрацювання звернень громадян та прийом громадян; контактний телефон для попереднього запису громадян на особистий прийом до керівництва Представництва. 0 800 502 192 – безкоштовна телефонна «гаряча лінія» Представництва.
Інформація за вказаними номерами телефонів надається з понеділка по п’ятницю у визначені години роботи Представництва.

Як повідомлялося, раніше на КПВВ «Чаплинка», «Каланчак» і «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом налаштована безкоштовна мережа wi-fi «Ukraine_loves_you!», аби громадяни України мали змогу встановити додаток «Дій вдома».

Через пандемію COVID-19 громадяни, які прямують з півострова на материкову Україну через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» на адмінкордоні, мають проходити двотижневу обсервацію в медичних установах, або можуть пербувати на самоізоляції вдома. У такому випадку на їх мобільних пристроях має бути встановлений мобільний додаток «Дій вдома» для контролю їх дійсного перебування вдома.

Нагадаємо:

  • Про проблему із можливістю скористатися додатком «Дій вдома» на КПВВ на адмінкордоні з Кримом через нестабільний мобільний зв’язок дивіться у відеоблозі Центру журналістських розслідувань «Карантин. Як перетнути адмінмежу з Кримом?».