На Херсонщині нові випадки COVID-19: захворіли маленькі діти

08 Липня 2020, 07:35

У Херсонській області зафіксували п’ять нових випадків захворювання на COVID-19. Серед тих, хто захворів, діти віком трьох і п’яти років.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, пише сайт ІРС-Генічеськ.

” Це чоловік 36 років з м.Херсон (мкрн Таврійський). Обстежувався у приватній лабораторії в м.Миколаєві у зв’язку з від’їздом за кордон, родина з м. Берислав: чоловік 34 роки, жінка 32 роки та діти 3 й 5 років. Один з батьків контактував з хворим на коронавірус. Стан усіх хворих задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. Коло контактних осіб опрацьовується”, – уточнив очільник ХОДА.

Тож наразі в області 201 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус.

З них: 184 людини побороли недуг; 14 – інфіковані на COVID-19; 3 – померли. Для проведення першого та другого етапів ПЛР в області наявні 2 112 тест-системи.

Прошу всіх дотримуватися протиепідемічних заходів і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції. Протистояти пандемії коронавірусу — це наше спільне завдання!”, – звернувся до співгромадян Юрій Гусєв.

Як повідомлялося раніше, динаміка захворювання на COVID-19 за останній місяць викликає занепокоєння МОЗ України: кількість госпіталізацій та хворих на пневмонію постійно зростає.

Відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині можна за допомогою електронної мапи.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.