Будівництво нової амбулаторії на Арабатці планують завершити вже цього тижня

29 Липня 2020, 02:48

На Арабатській Стрілці завершується будівництво нової сімейної амбілаторії. Вже до кінця року амбулаторія може запрацювати.

“Залишилось два-три проценти до завершення будівництва. Нам обіцяють обладнення, комп’ютери, можливо, з жовтня почнемо працювати. тепер буде нова амбулаторія, яка набагато поліпшить медичне обслуговування не тільки жителів курортного села Щасливцеве, але й відпочивальників”, – розповів у коментарі сайту ІРС-Генічеськ  головний лікар Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Торубар.

Під час нещодавнього робочого візиту до Генічеського району голова обласної адміністрації Юрій Гусєв запевнив, що будівництво завершиться вже цього тиждня.

Як повідомлялося, раніше Торубар анонсува будівництво медичних установ в селах Щасливцеве та Чонгар.

За офіційною інформацією, з січня 2018 року Міністерство охорони здоров’я розпочало впровадження змін в охороні здоров’я. Перший етап реформи стосувався механізму фінансування медичних закладів, що надають первинну медичну допомогу.

Національна кампанія з вибору сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів стартувала в квітні 2018 року. Українці могли вільно обирати лікаря, без прив’язки до місця реєстрації.