USAID забезпечило створення та модернізацію понад десяти ЦНАПів в Україні

03 Червня 2020, 11:27

Незважаючи на карантинні обмеження у зв’язку з пандемією COVID-19, сотні громадян, у т.ч. мешканці неконтрольованих територій, мають змогу записатися на прийом до спеціалістів ЦНАП чи отримати послуги в онлайн-режимі. Завдяки цифровим послугам, запровадженим за підтримки USAID, вірогідність даних вдалося підвищити на 70%, а можливості для індивідуального контакту з посадовцями та кількість паперових документів, які подаються для отримання послуг, – знизити на 80%.

Про це повідомили на сторінці USAID Ukraine – USAID Україна у Фейсбуці, пише сайт ІРС-Генічеськ. 

За даними агенства, впроваджені за підтримки USAID електронні платформи надання послуг початково мали на меті скоротити можливості для корупції, але нині вони також дали змогу і далі забезпечувати громадянам адміністративні послуги й послуги у сфері соціального захисту – незважаючи на карантин і заходи соціального дистанціювання

За останні кілька років, USAID забезпечило створення та модернізацію понад десяти центрів надання адміністративних і соціальних послуг (ЦНАП), надавши їм допомогу у вигляді обладнання, програмного забезпечення, здійснення ремонту чи оновлення інфраструктури.

Як повідомлялося, вкладення ресурсів допомоги USAID Ukraine – USAID Україна, що відбувалося протягом кількох останніх років у Східній Україні, принесло незаплановані, але позитивні результати під час спалаху COVID-19. Зокрема, фермери, малі та середні с/г підприємства регіону, що досі оговтуються від наслідків поточного збройного конфлікту, налагодили кращі зв’язки з новими ринками як у більш віддалених областях України, так навіть і за кордоном. Раніше вони збували свою продукцію виключно на місцевих продовольчих ринках, які були зачинені у зв’язку з пандемією COVID-19.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.