У ЗСУ назвали «фейком» заяви ФСБ про викраденого на адмінкордоні з Кримом українського десантника Добринського

03 Червня 2020, 10:55

Командування десантно-штурмових військ ЗСУ назвало «прогнозованою російською пропагандою» заяви ФСБ про затримання в окупованому Криму військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Євгена Добринського, який був викрадений зі спостережного посту біля адмінкордону з півострову.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на заяву командування ДШВ, опублікованій в Facebook.

Як зазначається, було прогнозованим, що у ФСБ підготували для розповсюдження у ЗМІ матеріали «інформаційно-психологічної характеру, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України» про те, що нібито «український військовослужбовець був в стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ».

«Якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями. На відео хлопець виглядає пригніченим. Він промовляє заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що знаходиться під дією спецпрепаратів», – наголосили у Командуванні ДШВ ЗСУ.

Також у Командуванні зазначили, що роблять все, щоб швидше повернути старшого солдата Євгенія Добринського додому.

Також у заяві йдеться, що всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця будуть з’ясовані правоохоронними органами під час проведення слідчих дій.

2 червня ФСБ визнала, що викрадений зі спостережного поста біля адмінкордону з Кримом військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».

Нагадаємо:

  • 30 травня на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби.
  • Викрадений український військовий Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.