У МОЗ розповіли, чи потрібно носити маски на пляжі

28 Червня 2020, 14:25

Основна рекомендація МОЗ щодо відвідування пляжів — це дотримання соціальної дистанції. У такому разі користуватися масками на пляжі та на відкритому просторі не потрібно.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 28 червня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Але при великому скупченні людей маску необхідно надіти, – додав міністр.

Також він розповів, що кількість нових хворих, кількість госпіталізованих, кількість померлих та епідеміологічна ситуація загалом не дозволяють відкриття дитячих оздоровчих таборів. Згідно з рішенням уряду, дитячим таборам заборонено роботу до 31 липня 2020 року.

За його словами, в Україні ж через недотримання та нехтування карантинних правил безпеки кількість хворих на COVID-19 різко підвищилась та сягає пікових значень саме після запровадження адаптивного карантину. МОЗ звернулося до контролюючих органів з проханням про посилення контролю над дотриманням епідеміологічних правил безпеки.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.