У Києві День кримськотатарського прапора відзначать автопробігом і ходою (розклад заходів)

24 Червня 2020, 09:55

У День кримськотатарського прапора у Києві пройдуть урочистості, серед яких підняття прапора біля будівлі МЗС України, автопробіг, хода та мітинг.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише сайт ІРС-Генічеськ.

З 10:30 до 10:45 пройде церемонія урочистого підняття кримськотатарського прапора на флагштоку біля будівлі МЗС України за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

З 15:00 до 18:30 буде проходити автопробіг вулицями Києва, який стартує від Міжнародного виставкового центру і завершиться на Майдані Незалежності. Пасажири-учасники автопробігу о 18:30 приєднаються до ходи-винесення великого кримськотатарського прапора.

З 18:30 до 19:00 пройде урочиста хода – винос великого кримськотатарського прапора. Початок ходи: вулиця Хрещатик, 29/1 (орієнтир – магазин «Рошен» у Бессарабського ринку). Хода завершиться на Майдані Незалежності.

Також з 19:00 до 20:00 заплановано мітинг, присвячений Дню кримськотатарського прапора на Майдані Незалежності.

Організатори заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора, нагадують всім про необхідність використовувати на заходах індивідуальні засоби захисту – маски, рукавички, а також дотримуватися необхідної дистанції

Як повідомлялося раніше, в Херсонській області 26 червня до Дня кримськотатарського прапора планують провести автопробіг та акцію на адмінмежі з окупованим Кримом.

Нагадаємо:

День кримськотатарського прапора щорічно відзначається 26 червня, починаючи з 2010 року. Для його святкування був обраний перший день ІІ Курултаю (національного з’їзду – ред.) кримськотатарського народу, що пройшов 26-27 червня 1991 року в Сімферополі, на якому прапор був затверджений в якості національного.

Кримськотатарський прапор являє собою полотно небесно-блакитного кольору із зображенною в його верхньому лівому кутку золотою тамгою (тарак-тамга, Taraq tamğa) – родовим знаком ханів Гіраїв, який став гербом кримських татар.