У Генічеську обговорять будівництво житла для переселенців

29 Червня 2020, 07:27

У Генічеську відбудуться громадські слухання щодо будівництва житла для переселенців.

Про це сайту ІРС-Генічеськ розповів мер Генічеська Олександр Тулупов.

“Для підписання меморандуму я як міський голова звернувся до депутатського корпусу, ми розглянули ці питання на сесії, і вирішили звернутися до людей, щоб люди провели громадські обговорення, громадські слухання. І тільки після цього я збиратиму позачергову сесію і ми визначимось, чи підписувати мені як міському голові цей меморандум чи ні”, – уточнив міський голова.

Громадські служання відбудуться у вівторок, 30 червня, о 14.00 годині за адресою: місто Генічеськ, вулиця Центральна, 3, кінотеатр «Україна».

Питання для обговорення: «Погодження Меморандуму про  співробітництво між Херсонською обласною  державною адміністрацією, Генічеською міською радою, Благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Фонд  національного  добробуту Криму» з провадження  спільної  діяльності в сфері   будівництва  до 160 квартир для  вимушених переселенців з числа  кримських татар на території міста  Генічеськ».

Як повідомлялося, 27 лютого до Генічеська Херсонської області приїхала делегація з Республіки Туреччина на чолі з надзвичайним та повноважним послом Ягмуром Ахметом Гюльдере. Разом з представниками обласної та місцевої влади гості оглянули земельну ділянку, на якій можливо будівництво житла для переселенців.

На початку січня в Херсонській обласній державній адміністрації, при розгляді питання «забезпечення житлом мешканців Криму та переселенців», розповіли про наміри збудувати житлове містечко у близькому до адмінкордону з Кримом Генічеську.

3 лютого 2020 року турецький президент Реджеп Ердоган після зустрічі з Володомиром Зеленським в Києві заявив, що Туреччина допоможе Україні забезпечити житлом близько 500 сімей кримських татар.