Що дозволено з 1 червня на Херсонщині: інфографіка

01 Червня 2020, 19:16

З 1 червня Україна переходить до наступного етапу послаблення карантинних обмежень. Херсонська область увійшла до переліку регіонів, де епідемічна ситуація дозволяє скасування обмежень.

Зокрема, з першого дня літа дозволені міжобластні пасажирські перевезення автомобільним транспортом, – йдеться у повідомленні Херсонської облдержадміністрації.

Як повідомлялося раніше, станом на 1 червня в Україні 24012 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 718 летальних, 9690 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 340 нових випадків.

У Херсонській області області 178 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них 161 людина одужала; 14 – інфіковані COVID-19; три – померли.

Нагадаємо:

  • З 11 травня в Україні за рішенням уряду карантинні заходи були послаблені: дозволено відновити роботу частини установ і певних видів діяльності за умови дотримання ними протиепідемічних заходів.
  • Кабмін України ввів з 22 травня адаптивний карантин по регіонам, який має діяти до 22 червня. З цього дня відновиться робота громадського транспорту. Метрополітен та дитячі садки запрацюють 25 травня.
  • 22 травня в Україні розпочався другий з п’яти етапів виходу із карантину.