Генічеськ підписав меморандум про співпрацю з проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України»(відео)

22 Червня 2020, 13:50

Допомога з організацією промоції туристичних можливостей Генічеська, створення конкуренто спроможного туристичного продукту, який збільшить межі літнього пляжного сезону, грантова підтримка великих проєктів.

Такі можливості відкриваються перед Генічеськом у співпраці з проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України», повідомив мер Генічеська Олександр Тулупов під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/582152259170860/

«Співпраця тільки почалася. Будуть створені проморолики Генічеська та Арабатської Стрілки, які транслюватимуться як в Україні, так і за її межами. Також буде проведено тренінг для туристичної сфери Генічеська та району. Нам пропонують, якщо будуть великі проєкти, це і парки розваг, як Дісней-ленд, якщо у нас буде проєкт, його зможуть профінансувати, або наша набережна, на яку зараз робиться проєкт. Меморандум підписаний, можливості будуть розкриватися, будуть запропоновані різноманітні варіанти», – зазначив міський голова.

24-30 червня голова Асоціація Гостинності Александр Лиев буде проводити онлайн-тренінг «Створення туристичного продукту» для представників бізнесу зі сфери курортів і гостинності, представників місцевої державної влади та місцевого самоврядування; громадських організацій та асоціацій Генічеського району. Участь безкоштовна. Для участі зв’яжиться з Александр Лиев, напишіть повідомлення в Фейсбук-мессенджер або або подзвоніть до Генічеської міської ради по телефону (05534)35000 або 0661744500.

Як повідомлялося, на початку року представники проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” розповіли про наміри розширити географію проєкту та провели презентації для місцевих посадовців Генічеського району та обговорили можливості подальшої співпраці.

«Економічна підтримка Східної України»  – Проєкт  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на стабілізацію економічної ситуації постраждалих від конфлікту територій на Cході України, особливо в Донецькій та Луганській областях.

Діяльність Проєкту USAID  зосереджена на трьох завданнях:

– Стабілізація економіки

– Підтримка розвитку малих і середніх підприємств та їх інтеграція в економіку

– Упевнене економічне майбутнє для Східної України.

Час впровадження проекту: серпень 2018 року – серпень 2023 року.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.