На всіх КПВВ на адмінмежі з Кримом налагодили wi-fi для встановлення додатку “Дій вдома”

19 Червня 2020, 19:01

На КПВВ «Чаплинка», «Каланчак» і «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом налаштована безкоштовна мережа wi-fi «Ukraine_loves_you!», аби громадяни України мали змогу встановити додаток «Дій вдома».

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Завдяки спільній роботі Херсонська обласна державна адміністрація представництва президента України в АР Крим, Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі можна скористатися безкоштовним доступом до мережі Інтернет”, – уточнили в представництві президента України в Криму.

“Ця послуга є надважливою в період дії обмежувальних заходів під час карантину, а встановлення додатку “Дій вдома” є обов’язковою умовою для перетину адмінмежі. Тепер власникам смартфонів не треба хвилюватися за те, чи буде мобільний зв’язок давати можливість встановити додаток та пройти контроль зручно і максимально швидко. Також , з легкістю можна буде повідомити родичів та близьких про своє пересування, прочитати новини чи подивитися актуальний розклад руху поїздів чи автобусів”, – наголосили в ППУ в АРК.

Як повідомлялося, через пандемію COVID-19 громадяни, які прямують з півострова на материкову Україну через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» на адмінкордоні, мають проходити двотижневу обсервацію в медичних установах, або можуть пербувати на самоізоляції вдома. У такому випадку на їх мобільних пристроях має бути встановлений мобільний додаток «Дій вдома» для контролю їх дійсного перебування вдома.

Нагадаємо:

  • Про проблему із можливістю скористатися додатком «Дій вдома» на КПВВ на адмінкордоні з Кримом через нестабільний мобільний зв’язок дивіться у відеоблозі Центру журналістських розслідувань «Карантин. Як перетнути адмінмежу з Кримом?».