На Херсонщині вже 6 осіб хворіють на COVID-19

14 Червня 2020, 16:51

Заминулу добу проведено 42 ПЛР-дослідження та 190 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, з яких зафіксовано три нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це жителі м.Херсон: дві жінки, 38 років та 59 років, та чоловік 59 років. Контактували із раніше виявленим хворим на COVID-19. Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом”, – йдеться у повідомленні.

Тож наразі в області 183 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
З них: 174 людини побороли недуг; 6 – інфіковані на COVID-19; 3 – померли.

Напередодні в ХОДА повідомляли про новий випадок захворювання на COVID-19. Це чоловік, 35 років, з міста Херсон (мікрорайон Таврійський). Госпіталізований в обласну інфекційну лікарню з діагнозом ентероколіт (запалення кишечника) та був обстежений на виявлення коронавірусу. Наразі перебуває у лікарні, стан середньої важкості, підключення до апарату ШВЛ не потребує. Коло контактів хворого встановлюється.

За даними Міністерства охорони України, станом на 9.00 14 червня в Україні 31 154 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 889 летальних, 14 082 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 648 нових випадків. Загалом проведено 489 334 тестування методом ПЛР.

Як повідомлялося, у ХОДА застерігали, що влітку на Херсонщині можливий спалах коронавірусу. За словами заступника голови обласної адміністрації  Вадима Чабана, імпорт захворюваності в Херсонській області можливий як за рахунок туристів, які будуть приїжджати з інших областей, де ситуація на захворюваність гірша, ніж в Херсонській області, так і за рахунок тимчасових працівників на сільгоспугіддях і в курортній сфері.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.