Громадську раду при ХОДА обиратимуть онлайн

24 Червня 2020, 10:19

Голосування за кандидатів до складу громадської ради при Херсонській облдержадміністрації проходитиме в онлайн-форматі на платформі електронної демократії “DEM консультації з громадськістю”. 

Відповідне рішення прийнято на засіданні ініціативної групи з підготовки рейтингового електронного голосування з формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації, проінформували у ХОДА.

Раніше голосування за кандидатів до складу громадської ради відбувалося на установчих зборах. Тепер кожен мешканець області зможе віддати свій голос за кандидата, який йому найбільше імпонує, – зазначили в установі.

Етап прийому заявок на участь у рейтинговому електронному голосуванні проходитиме з 24 червня по 15 липня. Документи приймаються ініціативною групою на електронну адресу ingrouphoda@gmail.com.

“Ми створили окрему електронну адресу, на яку будуть надходити заяви від представників громадськості. Всім членам ініціативної групи буде надано доступ до гугл-диску, де будуть зберігатися ці заяви”, – зазначила начальниця управління суспільних комунікацій ОДА Наталія Дзюба.

фото: ХОДА

Вже 17-20 серпня відбудеться рейтингове електронне голосування. Детальніше про те, як можна зареєструватися на платформі електронної демократії “DEM консультації з громадськістю”, дивіться у відеоролику за посиланням: https://bitly.su/KVOtv80

Крім цього, на засіданні ініціативної групи було затверджено кількісний склад членів громадської ради при ОДА – 25 осіб. Головою ініціативної групи обрано члена ГО «Імпульс Херсонщини» Павла Шелухіна.

Нагадаємо: згідно з положенням про громадську раду при Херсонській обласній державній адміністрації, громадська рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації
державної політики.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації.