Готельєрів на Херсонщині інспектуватимуть стосовно виконання вимог головного санітарного лікаря

04 Червня 2020, 20:21

На ресепшині в готелі термометр на антисептик - обов"язкові/ Скріншот: Суспільне Херсон

Районні держадміністрації та органи місцевого самоврядування мають організувати інспектування закладів розміщення людей на відповідність виконання рекомендацій головного державного санітарного лікаря щодо протиепідемічних заходів.

Про це повідомив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан під час брифінгу 4 червня, відповідаючи на запитання журналіста про заходи для запобігання поширенню COVID-19 влітку на Херсонщині, пише сайт ІРС-Генічеськ.

«Також активізовано роботу Держспоживслужби, яка наглядає за дотриманням вимог головного санітарного лікаря. Також збільшено ефективність COVID-патрулів, які створені по всій області», – сказав він.

Заступник голови ХОДА сподівається на відповідальність керівництва закладів розміщення, а також харчування людей.

«Якщо будуть зареєстровані випадки захворювання в тому чи іншому населеному пункті, відповідно доспостанов, матимемо зобов’язання закривати ці населені пункти, трансформувати заклади розміщення в заклади обсервації, будемо швидко реагувати, але сподіваюся, що до цього не дійде», – висловився Вадим Чабан.

За його словами, днями на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можуть ухвалити рішення щодо додаткових заходів для запобігання поширенню COVID-19.

Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при роботі готелів на період карантину викладені у постанові головного державного лікаря від 18 травня під номером 32.

Як повідомлялося, в курортних регіонах Херсонщини стихійний відпочинок у наметах заборонений.

Раніше в ХОДА заявляли, що влітку на Херсонщині можливий спалах коронавірусу.

З 1 червня Україна переходить до наступного етапу послаблення карантинних обмежень

Станом на 4 червня в Україні 25411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 747 летальних, 11042 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 588 нових випадків. 

У Херсонській області 179 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 161 людина одужала; 15 – інфіковані COVID-19; 3 – померли.
Нагадаємо: 

  • 1 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.