Аграрії, яким допомогало USAID, змогли вийти на нові ринки за кордоном

03 Червня 2020, 07:04

ФОТО Укрінформ

Аграрії, які отримували допомогу USAID Ukraine – USAID Україна, змогли вийти на нові ринки за кордоном. 

Про це повідомили на сторінці USAID Ukraine – USAID Україна у Фейсбуці, пише сайт ІРС-Генічеськ. 

“Вкладення ресурсів допомоги USAID Ukraine – USAID Україна, що відбувалося протягом кількох останніх років у Східній Україні, принесло незаплановані, але позитивні результати під час спалаху COVID-19. Зокрема, фермери, малі та середні с/г підприємства регіону, що досі оговтуються від наслідків поточного збройного конфлікту, налагодили кращі зв’язки з новими ринками як у більш віддалених областях України, так навіть і за кордоном. Раніше вони збували свою продукцію виключно на місцевих продовольчих ринках, які були зачинені у зв’язку з пандемією COVID-19″, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, USAID зробило свій внесок до розробки системи Дія – комплексу електронних адміністративних послуг, який став доступним для користувачів на початку 2020 року. Нині громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом водія, аби обміняти водійське посвідчення, чи Електронним кабінетом забудовника для того, щоб отримати дозвіл на будівництво чи перепланування своєї оселі. 

«Економічна підтримка Східної України» – проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на стабілізацію економічної ситуації постраждалих від конфлікту територій на Cході України, особливо в Донецькій та Луганській областях.
Діяльність проєкту USAID зосереджена на трьох завданнях:
– Стабілізація економіки;
– Підтримка розвитку малих і середніх підприємств та їх інтеграція в економіку;
– Упевнене економічне майбутнє для Східної України;
Час впровадження проекту: серпень 2018 року – серпень 2023 року.

 Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.